Milan Jazbec

Diplomat, redni profesor diplomacije in pisatelj. Doma je iz Sp. Pohance, živi v Ljubljani.

Otroštvo je preživel v slikoviti nižinski vasici Sp. Pohanca ob potoku Močnik in se navduševal nad Beatli in košarko, že od malega je ljubitelj knjig in pisane besede. Diplomiral je iz novinarstva in obramboslovja na ljubljanski Fakulteti za družbene vede ter dosegel naziv doktor filozofije na Univerzi v Celovcu. Senat Univerze v Ljubljani ga je marca 2015 izvolil v naziv redni profesor diplomacije. Zaposlen je na Ministrstvu za zunanje zadeve Republike Slovenije. Od septembra 2016 je šesti slovenski veleposlanik v Makedoniji. Pred tem je od septembra 2015 do avgusta 2016 vodil Sektor za evropske države na zunanjem ministrstvu. Od septembra 2010 do avgusta 2015 je bil četrti slovenski veleposlanik v Turčiji, nerezidenčno akreditiran še v Libanonu, Siriji, Azerbajdžanu, Iraku in Iranu. Pred odhodom v Turčijo je vodil Sektor za načrtovanje politik in raziskave v zunanjem ministrstvu. Od decembra 2000 do novembra 2004 je bil državni sekretar za mednarodne zadeve in obrambno politiko na Ministrstvu za obrambo. Ima dolgoletne izkušnje iz gospodarstva, novinarstva in politike ter iz vodenja velikih poslovnih in upravnih sistemov ter mednarodnih dogodkov.

Marca 2005 je za svoje delo prejel visoko avstrijsko državno odlikovanje veliki zlati častni znak z zvezdo za zasluge za Republiko Avstrijo. Je član Slovenskega centra PEN. 

Podpisan je na 38 knjigah, ki so izšle v šestih jezikih. Preberi več...

Foto: Franz Kattnig, Štalenska gora, Gosposvetsko polje, Avstrija, pomladi 2007.


SVEŽINA NA SPLETNI STRANI

Veleposlanikova obzorja

S septembrom 2010 je avtor te spletne strani odpotoval v Ankaro za novega slovenskega veleposlanika v Turčiji, akreditiran pa je še v Azerbajdžanu in Libanonu. Naša javljanja bodo zato malo redkejša, diplomatsko, tudi zadržano J obarvana in usmerjena proti domačim krajem, kakopak.

 

Martin Krpan v letu 2011

Vabimo vas na novo srečanje in pogovor o Martinu Krpanu - diplomatu in vojščaku. Avtor bo knjigo predstavil v Mariboru, v ponedeljek, 7. marca 2011, ob 17. uri v stari dvorani Lutkovnega gledališča na Rotovškem trgu 2/I. Vabljeni (Priloga).

 

Srce v skali
V ponedeljek, 27. decembra 2010 bo v Krškem v Karizma baru na CKŽ 69 predstavitev romana Srce v skali avtorja Davida Vasiljeviča. Gre za pustolovsko fantastično besedilo, ki ima domiselno izhodišče v Krškem. Prireditev bo vodila Janja Rostohar. Vabljeni.

Preberi več
 


Kazalo strani

Milan Jazbec 2009 - Vse pravice pridržane - Izdelava spletnih strani